ECTACO Info | Първия в света е-четец с цветен eInk екранjetBook Color представлява преносим цветен електронен четец, с чиято помощ могат да се четат книги, вестници, списания и лични документи. Благодарение на електронното мастило (E Ink) и изключително високата разделителна способност екранът на устройството наподобява истинските хартиени книги. Едно от най-големите му предимства е, че той не уморява очите, тъй като екранът функционира с отразена, а не с излъчена светлина. Ectaco е световен лидер в областта на чуждоезичното обучение, а цветният E Ink Triton екран на едноименната компания, с който устройството е оборудвано, вече спечели наградата на Wall Street Journal за технологична иновация Technology Innovation Award за 2012 г.


Списъкът с технологии, които устройството поддържа, включват функцията за изговаряне на глас Text-to-Speech, модул за разпознаване на реч на няколко езика, машинен превод на цели изречения, технология за разпознаване на ръкописен текст, която в комбинацията с ЕМТ панела позволява на студентите да пишат директно върху екрана на четеца и в последствие я преобразува в печатен текст.
 

Паралелно с богатия и функционален софтуер, jetBook Color притежава и голям набор от училищни и академични ресурси и интерактивни курсове по SAT, които ще подпомагат развитието на уменията на учащите. Към тях влизат и курсовете по английска и чуждоезична граматика, Оксфордският речник, съставен от професионални лингвисти, гласовият анализатор, базиран на фонетичния Language Teacher и U-Learn - обучителни курсове на 52 езика, илюстрирани речници на други 36 езика, кръстосан преводач на 180 езика и материали по различни предмети като математика, физика, химия, биология, география, природонаука, интерактивна периодична таблица на химичните елементи, математични и счетоводни калкулатори и други.
 

Техническите специфики на jetBook Color включват 9.7-инчов цветен E Ink дисплей, сензорен екран Wacom, процесор Freescale i.MX508 800MHz, microSD слот за карти и Wi-Fi. Теглото на устройството е 550 гр., а животът на батерията осигурява до 10 000 прелиствания с едно зареждане.


Внимание:
Фирмата ECTACO: 10 февруари, започна продажбата на Jet в Прага (Чешка представителен офис)
www.ectaco.cz

Popular Posts